Προπτυχιακά

ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ 17.10.22

Αγαπητές και αγαπητοί μας Πρωτοετείς, σας καλούμε στην υποδοχή πρωτοετών που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου μεταξύ  12.30 – 14.00 μ.μ.  στο Αμφιθέατρο Κ21. Το πρόγραμμα  έχει ως εξής: -Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο Αν. Καθηγητές. Μιχάηλ Παρούση -Παρουσίαση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών και Erasmus (Επικ. Καθ. Ευγενία Μυλωνάκη) -Ιστοσελίδα του Τμήματος,  e-class (διαφορά με progress) (ΕΔΙΠ Σταύρος Αθανασόπουλος) -Γραμματεία- progress ( Μέλος Γραμματείας Κώστας Λένης) Χωροταξία και Υποδομές του Τμήματος: Βιβλιοθήκη του Τμήματος και Κεντρική Βιβλιοθήκη (Επικ. Καθηγ. Ανδρέας Μιχαλάκης), Εργαστήριο Πληροφορικής (ΕΔΙΠ Σταύρος Αθανασόπουλος) -Χαιρετισμός από την Πρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Τμήματος Φιλοσοφίας Αλεξάνδρα Τσιρογιάννη -Ενημέρωση από εκπρόσωπο του Γραφείου Κοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Δεξίωση με σνακ. Ο Πρόεδρος του Τμήματος Αν. Καθηγητές. Μιχάηλ Παρούσης..

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Καλούνται οι φοιτητές/τριες του Τμήματος , οι οποίοι/ες επιθυμούν να συμμετέχουν στην ορκωμοσία του Δεκεμβρίου 2022 να συμπληρώσουν και να στείλουν από το ιδρυματικό τους email με τίτλο “Αίτηση Ορκωμοσίας” στο email : philosophy@upatras.gr της Γραμματείας συνημμένα την συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής πατήστε πάνω ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ και φωτοτυπία της ταυτότητας τους (2 όψεις)                                                            από 17 Οκτωβρίου 2022 έως και 31 Οκτωβρίου  2022     Επίσης, μπορούν να στείλουν μαζί με τα παραπάνω και συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής στο κοινωνικό δίκτυο των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Πατρών πατήστε πάνω Αίτηση-Εγγραφής-στο-Δίκτυο-Απόφοιτων_ΠΠ ή να κάνουν την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα https://alumni.upatras.gr   Από τη Γραμματεία..

ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΝΤΟΡΩΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ/ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Αγαπητές και αγαπητοί Πρωτοετείς, για εσάς που ψάχνεστε ακόμα στο Τμήμα όπου μόλις εισαχθήκατε έχουμε υιοθετήσει τον θεσμό των Μεντόρων. Οι Μέντορες είναι οι σύμβουλοι σας για τις απορίες σας, τα προβλήματα σας και τις ερωτήσεις σας που αναφέρονται στις συνθήκες και τις διαδικασίες σπουδών στο Τμήμα μας.  Κάθε Μέντορας πατρονάρει έως 12 πρωτοετείς φοιτήτριες/φοιτητές, προκειμένου η επικοινωνία να είναι ευκολότερη και ουσιαστικότερη. Βρείτε παρακάτω τον Μέντορα σας βάσει του επωνύμου σας και ελάτε σε επαφή μαζί του το ταχύτερο.  Σύντομα θα λάβετε και μήνυμα από τον ίδιο τον μέντορα σας, προκειμένου να οργανώσετε μαζί της/του μια κατ’ ίδιαν ή κοινή συνάντηση με όλη την ομάδα σας. Συγκεκριμένα οι ομάδες ανά μέντορα είναι οι ακόλουθες: ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΔΙΠ): ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΒΡΥΩΝΗΣ ΚΑΚΙΑ ΓΟΥΔΕΛΗ (ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ): ΒΥΣΟΥΛΗ – ΔΕΛΗΑΔΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ) : ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΣ (ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ): ΘΑΝΟΥ – ΚΑΡΟΥΝΤΖΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΕΙΜΠΕΚΗΣ (ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ): ΚΑΣΑΝΟΥ – ΚΟΥΡΙΤΑ ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ)  ΚΟΥΤΛΑ – ΛΕΝΤΖΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ (ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ): ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΚ ΜΙΧΑΛΣΚΙ (ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ): ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ (ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ): ΝΤΑΣΗ- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΟΚΑ (ΕΔΙΠ): ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΓΩΝΔΙΩΤΗΣ (ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ): ΡΑΝΤΟΣ – ΣΠΑΝΟΥ ΚΟΣΜΑΣ ΡΑΣΠΙΤΣΟΣ (ΕΔΙΠ): ΣΠΕΗ – ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΕΤΗ ΣΠΑΓΑΔΩΡΟΥ (ΕΔΙΠ): ΤΖΟΥΓΑΝΑΤΟΣ –......

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ PHS_5012 “ΓΝΩΣΙΟΘΕΩΡΙΑ-ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΙΙ” Ε’ ΕΞΑΜ. & PHS_5044 “ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΙΙ” Ε’&Ζ’ ΕΞΑΜ.

Η διδασκαλία του υποχρεωτικού μαθήματος  του 5ου εξαμήνου PHS_5012 “Γνωσιοθεωρία-Μεταφυσική ΙΙ” (ώρα 12-15, αίθουσα ΑΠ3) και του μαθήματος επιλογής των 5ου & 7ου εξαμήνων PHS_5044 “Ειδικά θέματα Νεότερης Φιλοσοφίας ΙΙ” (ώρα 16-19, αίθουσα ΑΠ3) θα ξεκινήσει  από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 Ο Διδάσκων Αλ. Δασκαλάκης..

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ PHS_5055 “ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ Ι”

Το μάθημα επιλογής ε’ και ζ’ εξαμήνων PHS_5055 “Ειδικά θέματα Αρχαίας Φιλοσοφίας Ι” θα ξεκινήσει σήμερα 13 Οκτωβρίου 2022, ώρα 16.00-19.00 και αίθουσα ΑΠ8. Η Διδάσκουσα Μ. Σωζοπούλου..

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ PHS_3.2 Αριστοτέλης & PHS_5076 Ειδικά θέματα Αρχαίας Φιλοσοφίας ΙΙΙ

Η διδασκαλία των μαθημάτων PHS_3.2 “Αριστοτέλης” υποχρεωτικό γ’ εξαμήνου και PHS_5076 “Ειδικά θέματα Αρχαίας Φιλοσοφίας ΙΙΙ” επιλογής ε’ εξαμήνου θα αρχίσει από την Δευτέρα 17.10.2022   Η Διδάσκουσα    ..

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΥΣ 2022-23

  Aπό Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 έως και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 16.00 μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής/μετακίνησης. Στην ανωτέρω προθεσμία υποβάλλονται αιτήσεις: από ενδιαφερόμενους φοιτητές για μετεγγραφή/μετακίνηση με μοριοδοτούμενους λόγους, από αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές, από φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την κατηγορία των παθήσεων της υπ΄ αριθμ. Φ151/17897/Β6/2014 Κ.Υ.Α. (Β’ 358), όπως αυτή εκάστοτε τροποποιείται ή αντικαθίσταται, σε ποσοστό 5% καθ ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων και χωρίς εξετάσεις το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής, από φοιτητές – τέκνα θυμάτων της τρομοκρατίας που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 1897/1990 (Α΄120), από φοιτητές – τέκνα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται τις ειδικές εφαρμογές στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Διευκρινίζεται ότι για τους φοιτητές που εισήχθησαν με την κατηγορία των......

Έναρξη μαθημάτων κου Χάρη Ταμπάκη

Τα μαθήματα PHS 1.3 (α΄ έτος) και 5091 (γ΄ και δ’ έτη) του κου Χάρη Ταμπάκη θα ξεκινήσουν κανονικά από την Πέμπτη 6/10. Πολλές ευχές σε όλον τον κόσμο του Τμήματος για μια δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά και ένα θερμό καλωσόρισμα για τα νέα πρόσωπα που εισέρχονται στον φιλοσοφικό στίβο...