Π. Κόντος, Σύμβουλος πρωτοετών: πρόσκληση σε συνάντηση

Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες [αφορά τους φοιτητές που βρίσκονται στη δική μου ομάδα (δηλαδή, από Κιθαρατζή Βασιλική μέχρι Κωνσταντόπουλο Δημήτριο)],

ο θεσμός του “σύμβουλου καθηγητή” υπάρχει στο Τμήμα μας εδώ και καιρό. Αλλά ατόνισε γιατί οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν έρχονταν σε επικοινωνία μαζί μας (είτε από δισταγμό είτε επειδή πίστευαν ότι δεν έχουν να κερδίσουν κάτι από αυτήν).

Σας διαβεβαιώ, ωστόσο, ότι αυτή η επικοινωνία μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη για αμφότερες τις πλευρές: Για εμάς, τους καθηγητές, γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και τις επιθυμίες σας. Για εσάς, γιατί σας δίνετε η ευκαιρία να διατυπώσετε τη γνώμη σας για το Τμήμα, να εξηγήσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, να τα συζητήσετε (και, πιθανώς, να βρείτε τις κατάλληλες λύσεις), να απαλλαγείτε από περιττές ανησυχίες, να οργανώσετε καλύτερα το χρόνο σας, να ενημερωθείτε για πράγματα/επιλογές που ίσως δεν γνωρίζετε, να αποκτήσετε μια εικόνα για το σύνολο των σπουδών ή για το μέλλον (σας).

Σας προσκαλώ, λοιπόν, σε μια πρώτη συνάντηση, τη Δευτέρα 18.02.19, στη βιβλιοθήκη του Τμήματος, στις 12.00 (ξέροντας ότι έχετε υποχρεωτικό μάθημα λίγο αργότερα).

Σκοπός είναι να συζητήσουμε τα εξής:

  •  την εμπειρία του 1ου εξαμήνου και τα τυχόν προβλήματα που παρουσιάστηκαν,
  • πώς σκέφτεστε τη συνέχεια και ποιοι είναι οι φόβοι αλλά και οι προσδοκίες σας,
  • ποιες ίσως είναι οι καλές πρακτικές ώστε οι σπουδές σας να αποκτήσουν ενδιαφέρον και να γίνουν αποτελεσματικότερες,
  • πώς θα οργανώσουμε την επικοινωνία μεταξύ μας,
  • πιθανές ιδέες για κοινές δράσεις.