Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ

Παρακαλούνται οι  φοιτητές/τριες να στείλουν στο email της Γραμματείας philosophy@upatras.gr με θέμα “Μαθήματα εξεταστικής εαρινού εξαμήνου για ορκωμοσία” τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν στην τρέχουσα εξεταστική του εαρινού εξαμήνου (κωδικό μαθήματος, τίτλο μαθήματος, διδάσκων/ουσα) με τα οποία ολοκληρώνουν τις απαιτούμενες υποχρεώσεις τους για την λήψη πτυχίου και επιθυμούν να συμμετέχουν στην ορκωμοσία του Ιουλίου 2024 Προσοχή! η αποστολή του email δεν έχει θέση αίτησης συμμετοχής στην ορκωμοσία ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΕ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ..

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΥΣ 2023-2024

Ορθή Επανάληψη Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ρ1 (από ακαδ.έτος εισαγωγής 2021-2022 και μετά) για να δείτε το πρόγραμμα της εξεταστικής πατήστε πάνω >   Ρ1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023-24 Προπτυχιακό Πρόγραμμα  Σπουδών  Ρ (από ακαδ. έτος εισαγωγής  2020-2021 και πριν) για να δείτε το πρόγραμμα της εξεταστικής πατήστε πάνω >  P ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023-24 Διπλή Εξεταστική Επί πτυχίω φοιτητών/τριων  για να δείτε το πρόγραμμα της εξεταστικής πατήστε πάνω >  Επί πτυχίω 2023_2024 ΕΕ..

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΥΣ 2023-2024

Πρόγραμμα Εξεταστικής περιόδου ακαδ. έτους 2023-2024 Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ρ1 (από ακαδ.έτος εισαγωγής 2021-2022 και μετά) για να δείτε το πρόγραμμα της εξεταστικής πατήστε πάνω > 1_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ρ1 ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023-24 Προπτυχιακό Πρόγραμμα  Σπουδών  Ρ (από ακαδ. έτος εισαγωγής  2020-2021 και πριν) για να δείτε το πρόγραμμα της εξεταστικής πατήστε πάνω > 1_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ρ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023-24 Διπλή Εξεταστική Επί πτυχίω φοιτητών/τριων  για να δείτε το πρόγραμμα της εξεταστικής πατήστε πάνω > 1_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΠΛΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023-2024..

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίων   Η διαδικασία της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων από τους φοιτητές παρατείνεται έως και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024. Δυνατότητα συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων για τα προπτυχιακά, εργαστηριακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, έχουν οι φοιτητές που έχουν δηλώσει τα εν λόγω μαθήματα μέσω της ηλεκτρονικής γραμματείας του ενιαίου πληροφοριακού συστήματος του Ψηφιακού Άλματος εντός της περιόδου υποβολής των δηλώσεων αλλά και των τοπικών ηλεκτρονικών συστημάτων που λειτουργούν στα Τμήματα. Η ηλεκτρονική συμπλήρωση των ερωτηματολογίων από τους φοιτητές συμβάλλει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και υλοποιείται με τρόπο που διασφαλίζεται η ανωνυμία τους. Η είσοδος στο ηλεκτρονικό σύστημα γίνεται μόνο με τους προσωπικούς κωδικούς του κάθε φοιτητή. Για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε στο https://ps.modip.upatras.gr   ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ Για τη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα: Είσοδος στο ps.modip.upatras.gr Σύνδεση με τη χρήση του UPnet ID και του προσωπικού κωδικού σας. Επιλογή μαθήματος από τη λίστα των μαθημάτων που εμφανίζεται. Συμπλήρωση του ερωτηματολογίου Επιλογή «Υποβολή» ώστε να υποβάλετε το ερωτηματολόγιο για το συγκεκριμένο μάθημα. Συνεχίζετε, σε χρόνο της επιλογής σας, τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και για τα υπόλοιπα μαθήματα της λίστας.   Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Γραμματεία της ΜΟ.ΔΙ.Π. στο modipsecr@upatras.gr  ..

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Athens MA in Ancient Philosophy

Παρακαλώ, δείτε εδώ την Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Athens MA in Ancient Philosophy. Το πρόγραμμα αυτό είναι αγγλόφωνο, μονοετές, και αποτελεί κοινή δράση Τμημάτων από 4 ελλληνικά πανεπιστήμια (Πάτρα, ΑΘήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη). Τα μαθήματα γίνονται στην Αθήνα. call_for_applications..

Διάλεξη εαρινού εξαμήνου του 1ου έτους του Π.Μ.Σ. «Θεωρητική και πρακτική φιλοσοφία» 2023-25

3η διάλεξη εαρινού εξαμήνου του 1ου έτους του Π.Μ.Σ. «Θεωρητική και πρακτική φιλοσοφία» 2023-25 Τετάρτη 20/5, 18.30 Zoom link: https://upatras-gr.zoom.us/j/91853195558?pwd=RzZqK0czTnYxbFZyditRQlNmbWtPU   Ομιλητής: Διονύσης Χρηστιάς, Κύριος Ερευνητής, Κέντρο Έρευνας Ελληνικής Φιλοσοφίας, Ακαδημία Αθηνών. Τίτλος: Έχει η Εμπειρική γνώση κάποιο θεμέλιο: Θεμελιοκρατία vs Συνεκτικισμός’, Περίληψη: Ένα θεμελιώδες ερώτημα στο χώρο της γνωσιολογίας είναι το εξής: Επί τη βάσει ποιου χαρακτηριστικού μπορούμε να διακρίνουμε με αξιοπιστία τις περιπτώσεις γνήσιας, πραγματικής εμπειρικής γνώσης από περιπτώσεις απλώς φαινομενικής γνώσης (που στην πραγματικότητα συνιστά άγνοια ή απλά δογματική βεβαιότητα); Μια παραδοσιακή απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ότι η εν λόγω διάκριση μπορεί να γίνει με κριτήριο το αν διαθέτουμε επαρκή δικαιολόγηση, δηλαδή καλούς λόγους για να πιστεύουμε ότι οι πεποιθήσεις μας είναι αληθείς. Θα εξετάσουμε συναφώς τις γνωσιολογικές θεωρίες της θεμελιοκρατίας (foundationalism) και του συνεκτικισμού (coherentism) ως διαφορετικές απόπειρες απάντησης στο ερώτημα του τι συνιστά καλό λόγο για τη θεμελίωση της εμπειρικής μας γνώσης εν γένει. Σύμφωνα με τη θεμελιοκρατία, το σώμα των εμπειρικών μας πεποιθήσεων (από τις προ-θεωρητικές τέτοιες πεποιθήσεις για τη δομή του καθημερινού μας ‘βιόκοσμου’ μέχρι τις θεωρητικού χαρακτήρα επιστημονικές μας αντιλήψεις για τη φύση της πραγματικότητας) μπορεί να συνιστά γνώση μόνο αν εδράζεται επί ενός πιο βέβαιου και ανεξάρτητου αυτών γνωσιακού θεμελίου (π.χ. την αντιληπτική μας......

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΔΙΠΛΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΥΣ 2023-2024 ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΑΡΙΝΟΥ  ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΥΣ 2023-2024   ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ Εισαχθέντες/είσες φοιτητές/τριες από 2013-14 έως και το 2019-20         μπορούν να δηλώνουν στο   https://progress.upatras.gr/ από  17.05.2024 έως και 28.05.2024   Για δήλωση προσφέρονται μαθήματα που διδάχθηκαν  κατά το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, Υποχρεωτικά Φιλοσοφίας (ΥΠΟ), Επιλογής Φιλοσοφίας (ΕΠΙ), Υποχρεωτικά Αλλου Επιστημονικού Πεδίου (ΥΑΕΠ), με την προϋπόθεση ότι διδάσκονται και εξετάζονται από διδάσκοντες του Τμήματος ή του Πανεπιστημίου Πατρών και Επιλογής Αλλου Επιστημονικού Πεδίου (ΕΑΕΠ) με την προϋπόθεση ότι διδάσκονται και εξετάζονται από διδάσκοντες του Τμήματος και είχαν δηλωθεί σε χειμερινά εξάμηνα Για να δείτε τα μαθήματα πατήστε  ΔΗΛ.ΜΑΘ. Ρ Χ.Ε. 2023-24 ΕΞΕΤ.ΕΕ 2023-24   ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ Εισακτέοι/ες από το ακαδ. έτος 2012-13 και πίσω Οι δηλώσεις των ανωτέρω επι πτυχίω φοιτητών/τριών παραμένουν ενεργές και ΔΕΝ απαιτείται εκ νέου  δήλωση..